2023-04-14 06:15Bloggpost

LEADs verksamhetsberättelse 2022

LEADs verksamhetsberättelse för 2022LEADs verksamhetsberättelse för 2022

Det är med stor stolthet och glädje jag presenterar året som gått hos oss på LEAD. 2022 var ett år där mycket i rapporteringen gick i svart och grått och som jag hoppas nu att vi kan bidra till lite positiva historier när vi blickar tillbaka på verksamhetsåret på LEAD.  

Med en portfölj av bolag som nu tillsammans omsätter 1,6 miljarder och har nästan 1100 anställda och majoriteten av bolagen är kvar i vår region är vi en av Sveriges absolut bästa inkubatorer. Jag vet att jag talar för hela teamet här på LEAD när jag säger att det är en fantastisk förmån att få vara med och bidra till att fler innovativa bolag startas, växer och skalar här i regionen och att dessa bolag också bidrar på ett fantastiskt sätt till att fler studenter väljer att stanna i vår region.  

Under året har vi jobbat för att få tillbaka den bubblande comunity som vi hade innan pandemin och det gläder mig att kunna säga att jag nu upplever att vi hittat tillbaka till ”det nya normala”. De flesta coachmöten sker nu fysiskt igen och vi ser att krockarna mellan människor åter berikar både idéägare och bolag med energi och kunskap vilket leder till snabbare utveckling. 

Men det jag tar med mig mest av allt är glädjen över att arbeta tillsammans med andra i den fantastiska miljö vi har här i vår region. Stort TACK till alla som har bidragit med kunskap, kompetens och kontaktnät för att bygga de bästa och mest framtidssäkra bolag som det bara går.

Läs vår verksamhetsberättelse här >>

Allt gott och trevlig läsning!
Catharina Sandberg, vd LEAD


Om LEAD

LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till innovatörer och entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. LEAD erbjuder en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning och nätverk. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. För mer information besök lead.se