2022-05-24 05:30Pressmeddelande

LumeoTech får fäste i rymden – antas till ESA-BIC

LEAD-Alumen LumeoTechs världsunika fästteknologi skapar oändliga möjligheter för kroppsnära teknik – något som rymdindustrin fått upp ögonen för. Nu antas startupen till den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC vid Innovatum Science Park i Trollhättan. Snart kommer LumeoTechs teknik inte bara kunna fästa på tyg – utan direkt på astronauternas hud.  

Vi siktar på att vara bryggan mellan människa och teknik, berättar LumeoTechs medgrundare Leo Wu. 

Det står nu klart att LumeoTech antas till rymdinkubatorn ESA-BIC som Innovatum Science Park i Trollhättan är med och driver. Nu väntar ett 15 månader långt rymdäventyr för startupen, med en halv miljon kronor i utvecklingskapital och tillgång till kontaktnätverk och expertkompetens inom rymdsektorn.


Förhoppningen är att vi under inkubationstiden ska lära oss mer om behoven hos astronauterna och de som bygger rymdskepp, dräkter och stationer. Det blir superspännande att arbeta tillsammans för att ta fram fungerande produkter, säger Leo. 

Nyckelingrediens för företag som vill fästa sina produkter 
LumeoTechs fästmoduler har formen av små runda knappar, som med ett enkelt tryck kan fästas på tyg genom att en tunn ståltråd greppar tag runt fibrerna och skapar ett tillfälligt stygn. Tekniken kan sättas fast på baksidan av allt från kameror och ficklampor till hälsosensorer och personlarm. Om LEAD

LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till innovatörer och entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. LEAD erbjuder en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning och nätverk. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. För mer information besök lead.se


Kontaktpersoner

Catharina Sandberg
CEO
Catharina Sandberg