2023-12-19 15:16Nyheter

Stort tack för i år önskar vi på LEAD

LEAD i siffror 2022LEAD i siffror - summerar boksluten för LEAD-bolagen och alumnerna 2022, samt idéinflödet av nya ideer.

Stort tack för i år önskar vi på LEAD. Jul och nyårshelgerna närmar sig och det är också tiden för när vi på LEAD sammanställer och delar resultatsiffrorna för LEAD-bolagen och våra alumner. När LEAD summerar boksluten för året 2022 ligger den totala portföljen LEAD-bolag och alumnernas omsättning på 2,1 miljarder och de sysselsätter över 1200 personer. I samanställningen hittar du även omsättningen fördelad per kommun samt idéinflödet under 2022. Vi vill i år även bjuda på en "sneak-peak" för 2023, när det kommer till bolagen vi arbetar med  i år och idéinflödet.

Jag ser tillbaka på ett spännande och intensivt 2023 där LEAD blev utnämnd som Sveriges val till DIANA-accelerator inom Nato, flera av våra bolag har fått nationell och internationell uppmärksamhet och där ett av LEAD bolagen under hösten satte rekord i storlek på sälj av alla bolag som varit inne hos oss.

I en tid av osäkerhet och oro i vår omvärld känns det extra bra att få dela positiva siffror för bolagen i vår portfölj. Flera bolag har haft väldigt bra tillväxt och flertalet finns kvar i vår region vilket är extra fint att se. 

Ladda ner rapporten LEAD i siffror >>

Jag vill passa på och tacka er alla för fint samarbete och önska er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!
Catharina Sandberg
VD på LEAD


Ämnen: LEAD

Om LEAD

LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till innovatörer och entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. LEAD erbjuder en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning och nätverk. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. För mer information besök lead.se


Kontaktpersoner

Martina Hegestig
Head of Communication
Martina Hegestig
Catharina Sandberg
CEO
Catharina Sandberg