2019-06-24 05:41Pressmeddelande

LEAD under ny ledning

PRESSMEDDELANDE LINKÖPING 2019-06-24

Efter två år som vd för LEAD avslutar Maria Bolin Anvill till hösten sitt uppdrag för att anta nya utmaningar. Catharina Sandberg, i dagsläget innovationsrådgivare på LiU Innovation, kommer tills vidare kliva in i rollen som vd.

Catharina har en lång erfarenhet av ledarskap från bland annat Sectra där hon ansvarade för planering och genomföranden av leverans- och uppgraderingsprojekt i Skandinavien och har de senaste åren arbetat på LiU Innovation med tidig bolagsutveckling och kommersialisering av forskningsresultat.

- LEAD, en stark aktör som jag har arbetat tillsammans med under tiden på LiU Innovation. Det ska bli spännande att fortsätta utveckla inkubatorn och se hur vi aktörer som stöttar innovativa bolag tillsammans kan jobba ännu bättre och skapa förutsättningar för tillväxtbolag i Östergötland, säger Catharina Sandberg.

Maria har som vd spelat en viktig roll i att utveckla och driva inkubatorn framåt och har ett framgångsrikt sätt breddat förutsättningarna för tech-startups i regionen.

- Jag har i dagarna tackat ja till att bli vd för Utvecklingsklustret Energi AB - en nationellt strategisk satsning mellan fem energibolag med huvudkontor i Linköping. Det har varit utvecklande och lärorika år på LEAD. Tillsammans med kollegorna har vi omformat och utvecklat verksamheten och Catharina kommer i sin roll fortsätta arbetet med att erbjuda ett effektivt stöd för startups och bidra till den innovativa utvecklingen i regionen, säger Maria Bolin Anvill.

För mer information, kontakta gärna:
Maria Bolin Anvill, CEO LEAD maria.bolin@lead.se +46 762 31 27 12
Johan Lilliecreutz, Styrelseordförande LEAD, johan.lilliecreutz@liu.se,  +46 13 28 69 90


Ämnen: LEAD

Om LEAD

LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till innovatörer och entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. LEAD erbjuder en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning och nätverk. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. För mer information besök lead.se


Kontaktpersoner

Martina Hegestig
Head of Communication
Martina Hegestig