2019-09-16 05:49Pressmeddelande

LEAD och Prodelox inleder nytt strategiskt samarbete

PRESSMEDDELANDE LEAD & PRODELOX AB LINKÖPING, 16 SEPTEMBER 2019

LEAD och Prodelox inleder ett nytt strategiskt partnerskap för effektivare stöttning av regionens innovativa startups.

LEAD, med kontor i både Linköping och Norrköping, är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer och språngbräda för regionens mest lovande startups. Prodelox är en kundfokuserad produktutvecklingsbyrå med multikompetenta team och tusentals framgångsrika utvecklingsprojekt bakom sig. 

Målet med samarbetet är att stärka banden mellan Prodelox och LEAD och uppmuntra till tätare kontakt med affärsnytta och kunskapsutbyten i fokus. LEADs bolag blir i och med det strategiska samarbetet inbjudna till föreläsningar och kurser hos Prodelox, och får snabbare tillgång till innovationsrådgivning via Prodelox erfarna specialister.

”Det här samarbetet känns riktigt bra. Prodelox och LEAD representerar var för sig stor kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer vi kunna erbjuda företag i regionen ännu bättre möjligheter att växa och utvecklas. Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med en av landets främsta företagsinkubatorer. Startskottet för vårt samarbete går redan i september med en speciellt framtagen föreläsning för inkubator-bolagen på tema ’Prototyper’.” säger Robert Armerö, VD på Prodelox.  

”Vi arbetar hela tiden med att stärka våra nätverk med kompetens som kompletterar oss på LEAD, för att vi ska kunna erbjuda det bästa möjliga stödet till bolagen vi arbetar med. En viktig del i det handlar om att stärka banden med samarbetspartners som sitter på spetskompetens inom vissa områden. Här ser vi Prodelox som en viktig del och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete som ger positiva effekter i framtiden”, säger Catharina Sandberg vd på LEAD.

För mer information, vänligen kontakta:

Catharina Sandberg, VD LEAD
catharina.sandberg@lead.se
+46 705 50 35 91

Robert Armerö, VD Prodelox
robert.armero@prodelox.se
+46 733 73 00 02

Prodelox är en komplett produktutvecklingsbyrå som hjälper företag inom alla branscher att utveckla innovativa produkter. Med vår samlade kompetens och erfarenhet vet vi hur man bäst omvandlar dagens idéer till morgondagens produkter. Bolaget grundades 2007, och har sitt huvudsäte i Linköping och kundbas över hela Sverige.
prodelox.se


Om LEAD

LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till innovatörer och entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. LEAD erbjuder en strukturerad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning och nätverk. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. För mer information besök lead.se


Kontaktpersoner

Martina Hegestig
Head of Communication
Martina Hegestig