2018-04-27 08:28Pressmeddelande

LEAD-alumnen Chargestorm förvärvas av CTEK

Pressmeddelande 2018-04-27

Med förvärvet av Norrköpingsbolaget Chargestorm AB ger sig CTEK in på elbilsmarknaden. CTEK, ett globalt ledande varumärke inom underhåll av fordonsbatterier, meddelar idag att man förvärvar Chargestorm AB - en svensk marknadsledare inom utveckling av produkter och system för att ladda elfordon.

"Skandinavien är nu en av världens ledande marknader för elfordon, och då är det inte mer än rätt att två skandinaviska företag går ihop för att nå ut globalt med produkter för elfordon", säger Tomas Wolf, styrelseordförande i Chargestorm AB. "Kombinationen av Chargestorms branschledande teknik och CTEK:s rykte som experter på batteriladdning världen över innebär att vi har möjligheten att flytta gränserna inom utveckling för att ge marknaden nya och innovativa produkter."

I och med förvärvet tar CTEK, som redan är världsledande på lösningar för batteriunderhåll, steget in på elbilsmarknaden. Med sin redan solida grund kommer CTEK att bli en central aktör på den snabbväxande elfordonsmarknaden.

Förvärvet kommer i en tid då fordonstillverkare världen över investerar rekordsummor på elfordonsutveckling. Den ökade efterfrågan på elektrifierade fordon ur miljösynpunkt leder till sänkta kostnader både vid köp av fordon och vid under håll, som i sin tur ökar intresset än mer.

"Förvärvet av Chargestorm AB och deras laddningsteknik för elfordon kommer att utöka vårt erbjudande ytterligare och hjälpa oss att gå in på en snabbt växande marknad", säger Jon Lind, vd för CTEK. "Våra nya kollegor från Chargestorm för med sig ytterligare expertis till oss, vilket gör att vi kommer kunna utveckla än mer avancerade laddningslösningar för elfordon. Vi vill bygga vidare på det vi redan har uppnått. Med vår kapacitet och våra starka samarbeten med fordonstillverkare kan vi leda utvecklingen, tillverkningen och distributionen av produkter och system för elfordon globalt."

Det finns många synergier mellan företagen, säger Jon Lind. Vi har samma värderingar när det kommer till kvalitet, säkerhet och enkelhet för att maximera batteriprestanda. Vi ser fram emot att utveckla starka samarbeten med Chargestorms kunder, samtidigt som vi kan introducera den här spännande tekniken för våra egna. Chargestorm AB är Skandinaviens största producent av laddningslösningar för elfordon och CTEKs förvärv kommer ta företagets produkter till en världspublik.

Om CHARGESTORM

Chargestorm är en prisvinnande svensk utvecklare och tillverkare av produkter och system för laddning av elfordon. Företaget grundades 2009 och är ett privatägt, snabbväxande företag. Kunderna kommer från olika branscher och sektorer, bland annat lokala statliga organisationer, energiföretag, fastighetssektorn och private markägare. Till dags datum har Chargestorm producerat 22 000 privata och kommersiella laddstationer, som i snitt används för 4 000 laddningscykler per dag. Det kan översättas till ungefär 600 000 fossilfria kilometer körda, varje vecka.


Om LEAD

Chargestorm är en LEAD-alumn. LEAD är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer som hjälper entreprenörer att bygga bolag snabbare och säkrare. LEAD vänder sig till entreprenörer med företag som är innovativa och har potential att expandera. Verktygen för framgång baseras på en strukturerad och kvalitetssäkrad affärsutvecklingsmetodik som grundar sig på en nära och engagerad affärscoachning. LEAD ägs av Linköpings universitet och finansieras därutöver av Norrköping respektive Linköpings kommuner samt Vinnova. www.lead.se